Hogyan jutok el a múzeumba?

Útvonalterv 

 

Tömegközlekedéssel:

A múzeum előtt (Népkert buszmegálló) az alábbi jelzésekkel ellátott buszok állnak meg: 2, 12, 14, 14H, 20, 22, 34, 35, 38, 44a

Villamosról a Szinvapark nevű átszállópontnál a 2, 12, 20, 22 jelzésű buszokra lehet átszállni. A Villanyrendőr nevű átszállópontnál a 14, 14H, 34, 35, 38, 44 jelzésű buszokra.

A buszok útvonalairól a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK Zrt.) weboldalán tájékozódhat.

A villamos vonaltól a múzeum gyalogosan sincs messze, körülbelül 15-20 perces sétával megközelíthető. Ha a Villanyrendőr felől jövünk, a Szemere Bertalan utcán, majd a Görgey Atrtúr utcán kell végighaladnunk, ha a Centrum irányából (Szinvapark villamosmegálló), akkor a Corvin utcán. A múzeum épülete mindkét esetben jobb kéz felől lesz látható.

 

Autóval:

 

Kazincbarcika, Tesco áruház, Szentpéteri kapu felől:

Tesco áruház, Szentpéteri kapu, Kazincbarcika felől: a négysávos úton haladjon tovább dél felé, majd forduljon jobbra, a Szeles utcára. Az első utcán balra fordulva térjen rá a Szentpáli utcára. A villamossín keresztezése után az út a Corvin utcában folytatódik. Ha eléri a körforgalmat, azt a 2. kijáraton elhagyva lehet rátérni a Görgey Artúr utcára. A múzeum jobb kéz felől lesz.

 

Felsőzsolca, Metro áruház, József Attila út felől:

Miután a József Attila úton a belvárosba ért, balra fordulva, az Ady Endre útban folytatódik a 3-as út. Legközelebb, kb. 750 m megtétele után jobbra kell fordulnia a Dankó Pista utcára, majd további 450 m után balra, a Corvin utcára. Ha eléri a körforgalmat, azt a 2. kijáraton elhagyva lehet rátérni a Görgey Artúr utcára. A múzeum jobb kéz felől lesz.

 

Nyékládháza, Pesti út felől:

Haladjon északi irányba a Pesti úton, majd forduljon enyhén balra a Csabai kapu felé. Az utca a Görgey Artúr utcában folytatódik. Itt a múzeum bal kéz felől látható épülete előtt el kell haladnia egész a körforgalomig, és ott visszafordulva közelítheti meg a múzeumot.

A parkolással kapcsolatban itt tájékozódhat: parkolás

 

Bejárat:

A “Pannon-tenger Múzeumba” látogatók a Herman Ottó Múzeum főbejáratán keresztül juthatnak be az épületbe (a múzeum keleti oldalán, a lépcső tetején a középső ajtó). A mozgáskorlátozottak igénybe vehetik az épülettől északkeleti irányban végighúzódó rámpát. Ez a buszmegálló melletti utcán bekanyarodva közelíthető meg.

A jegyeiket a bejárattól jobbra fordulva, a portán válthatják meg a látogatók. Itt ruhatár is üzemel, amely ingyenesen igénybe vehető. A „Pannon-tenger Múzeum” kiállításai az épület -1. és -2. szintjén találhatóak. Ide a földszintről lifttel, vagy a lift mellett látható bordó ajtón keresztül, csigalépcsőn lehet lejutni. A -1. és a -2. szint között egy különálló lift közlekedik.